back
layer
layer
Diari de vacances Sabies que?...

El pantà de Sau es va inaugurar a l’any 1962?

Té 17km de llarg i un màxim de 3km d’ample. Fixeu-vos en el campanar… el coneixeu? És el que sempre surt en la previsió del temps!

Diari de vacances Sabies que?...

Els avets Douglas de la nostra zona no son avets?

En realitat, és un gènere independent, però morfològicament, molt similar. S’anomena “Psedodotsuga”. El nom ve del botànic escocès David Douglas, que els va introduir a Europa a l’any 1826. Poden arribar a fer 125m. d’alçada i 4m de diàmetre.

Diari de vacances Sabies que?...

El topònim “Guilleries” s’associa a la presència de guilles?

La guineu roja, guineu comuna, rabosa, guilla o simplement guineu són animals carnívors que pertanyen a la família dels cànids, presenten una mida entre 60 i 90 cm de longitud als que cal sumar uns 30-40 cm de cua, i uns 35-40 cm d’alçada i 7 kg de pes.

Destaquen les grans orelles triangulars, el musell o morro esmolat i les potes relativament curtes, us en podeu fer una idea veient el logotip del nostre càmping!

Diari de vacances Sabies que?...

L’origen de la vila de Vic, es remunta al segle IV?

Era la tribu ibèrica dels ausetans. Entre el segon i el primer segle abans de Crist, va ésser ocupada per els romans, que va durar fins el primer segle de la nostra era.

Aleshores, Vic es deia Ausa Ibèrica. Uns segles mes tard, els visigots, li varen posar el nom d’ausona.

Diari de vacances Sabies que?...

Gaudí va anar de vacances a Vic, per recuperar-se d’una depressió nerviosa?

Aleshores, estant de repòs, i agraint a la ciutat de Vic la seva recuperació, va dissenyar aquestes faroles per el centenari de Balmes. Les van enderrocar al 1924, i tan sols hi queden les fotografies.

Diari de vacances Sabies que?...

Joan de Serrallonga no era el seu nom real?

Ell es deia Joan Sala i Ferrer, de Ca la Sala, de Viladrau. Va adoptar el sobrenom de Serrallonga al casar-se amb Margarida Tallades, de Can Serrallonga. I el seu domini, arribava des de Barcelona fins a França.

layer
Les nostres activitats destacades